tak susah dalam mencari wasilah ke jalan-Nya, in shaa Allah.

Monday, March 11, 2013

 
bismillahirrahmanirrahim.

perkataan hijrah biasa orang dengar, biasa kita lihat tapi biasa tak bila kita sendiri rasa ? apa yang cuba nak disampaikan disini, tak semua manusia daripada permulaannya memang baik, mesti ada yang buat silap sebab manusia tak sempurna, tapi apa yang kita tahu Allah S.W.T maha pengampun dan penyayang, tak rugi walhal lagi beruntung untuk mereka yang kembali ke jalan-Nya. yang sememangnya baik boleh berhijrah jadi yang lebih baik.untuk berhijrah, akan disampaikan hidayah tapi bila hidayah tak disahut, akan lenyap macam tu saja, Tapi Allah maha penyayang, hidayah boleh datang banyak kali tapi jangan sampai tak menyahut hidayah sehingga diberikan istidraj yang bermaksud kenikmatan dunia yang menyesatkan, nauzubillahiminzalik.
 
nak jadi khalifah di bumi Allah mestilah ikut segala suruhan dan mencegah segala larangan-Nya. in shaa Allah akan diberkati hidup dunia akhirat.
 
Aku pun manusia biasa, pernah silap dan mungkin akan silap lagi tapi tak salah untuk cuba memperbaiki diri.
 
mencuba bukan alasan untuk mudah putus asa tapi mencuba adalah penggerak ke jalan yang lebih baik.
 
yang buruk datang dari kita, yang baik datang dari Allah. semoga apa yang disampaikan dapat dikongsi faedah bersama, jika ada yang membaca dan ada pendapat dan teguran, dialu-alukan untuk berkongsi ilmu.
 
sama-sama kita mengajak ke arah kebaikan, in shaa Allah.
 
 
 

No comments: